Απάντηση σε άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της 26ης Νοεμβρίου

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τα λεγόμενα του κ. Γεωργόπουλου στο άρθρο με τίτλο «13 χιλιόμετρα σε μία εφημερία στη ΜΕΘ», το οποίο δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022 της εφημεριδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και υπογράφεται από τη δημοσιογράφο κα Π. Μπουλουντζά. Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε στα γραφόμενα για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι Εντατικολόγοι και για την υποκοστολογημένη αξία της Ιατρικής αμοιβής. Κι αυτό φυσικά αφορά στο σύνολο της Ιατρικής κοινότητας. Προφανώς συμφωνούμε πως απαιτούνται ουσιαστικά κίνητρα (όχι απαραίτητα μόνο οικονομικά) για τους Ιατρούς του Δημόσιου Νοσοκομείου. Εκφράζουμε όμως την απόλυτη αντίθεσή μας στη διχαστική γραφή και στη στοχοποίηση Ιατρικών ειδικοτήτων, ιδίως όταν συνοδεύεται από ανακριβή στοιχεία και νούμερα που βρίσκονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
Οι νόμιμες αμοιβές των Διευθυντών και των Ιατρών των εργαστηρίων/τμημάτων Πυρηνικής Ιατρικής των δημόσιων Νοσοκομείων κατά την ολοήμερη λειτουργία «Απογευματινά Ιατρεία» ανέρχονται σε ποσά που δεν υπερβαίνουν το 10% του αναγραφόμενου! Στη δε ολοήμερη λειτουργία των Εργαστηρίων/Τμημάτων Πυρηνικής Ιατρικής είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουν οι αναγνώστες σας ότι οι ασθενείς ΔΕΝ καταβάλουν ούτε ένα ευρώ για τις διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται.
Εν κατακλείδι, ο ιατρικός κόσμος πρέπει από κοινού και αφήνοντας μακριά μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες να αγωνιστεί και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Είτε λέγεται Εντατικολόγος, είτε Πυρηνικός Iατρός, είτε Ακτινοθεραπευτής, είναι Ιατρός που σπούδασε 6 χρόνια, ειδικεύθηκε 5 χρόνια ή και περισσότερο, προσφέρει από το δικό του μετερίζι με γνώμονα τον πάσχοντα συνάνθρωπο και δικαιούται την αναγνώριση και την ανταμοιβή από την Πολιτεία.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΠΙ&ΜΑ

Μοιραστείτε το άρθρο:

Σχετικά άρθρα: