Ενημέρωση για έλλειψη Mo-99 / Tc-99m

Στις 28 Ιανουαρίου ενημερώσαμε τα μέλη μας αναφορικά με την βλάβη στον αντιδραστήρα [high flux reactor (HFR)] στο Petten, Ολλανδία, λόγω προβλήματος στο σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα.
Γίνονται ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους για να περιοριστούν τα προβλήματα στις επιπτώσεις της παραγωγής Mo-99 / Tc-99m, αλλά το ζήτημα μπορεί να υφίσταται μέχρι και την 7η εβδομάδα του έτους, όταν και αναμένεται να επαναλειτουργήσει ο BR2 αντιδραστήρας του Βελγίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του NMEu.
Προβλήματα ίσως υπάρξουν και στην διαθεσιμότητα Lu-177 και I-131.
Παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με τις προμηθεύτριες εταιρείες για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα παράδοσης ραδιοφαρμάκων, ενώ για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Πατήστε εδώ για τη σχετική ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Σχετικά άρθρα:

Δελτίο Τύπου | Ημερίδα ΕΕΠΙ&ΜΑ: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Αθήνα, 15 Απριλίου 2024   Τίτλος: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης με την Ελληνική Ομοσπονδία

Περισσότερα

Ημερίδα: Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών

Ημερίδα: Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών 6 Απριλίου 2024 Η Ελληνική Εταιρία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης διοργανώνει ημερίδα,

Περισσότερα