ΕΛΛΟΚ | Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2024

Αγαπητές φίλες – Αγαπητοί φίλοι,

Αποχαιρετάμε το 2024, μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και γεμάτη στιγμές που μας έδειξαν τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Με συνέπεια και προσήλωση, εργαστήκαμε για να ενισχύσουμε τη φωνή των ογκολογικών ασθενών, να αναπτύξουμε και να εδραιώσουμε συνεργασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να αναδείξουμε τα κρίσιμα ζητήματα της ογκολογικής κοινότητας. Με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς ευγνωμοσύνης προς όλα τα μέλη μας, που σε κάθε βήμα είναι στο πλευρό μας, ατενίζουμε τη νέα χρονιά που μόλις καλωσορίσαμε, με αισιοδοξία και πίστη ότι οι προσπάθειες που κάνουμε θα έχουν πραγματικά θετικό αντίκτυπο στις ζωές μας.Με σημείο αναφοράς την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου και το εμπνευσμένο σύνθημα της UICC «United by Unique», δηλαδή «Ενωμένοι μέσα από τη Μοναδικότητα» του καθενός από εμάς,  το 9ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ, έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο, θέτει ως στόχο για το νέο έτος την εστίαση στην εφαρμογή πολιτικών και προσαρμογών οι οποίες, περνώντας «από τη θεωρία στην πράξη», θα οδηγήσουν σε μία αποδοτική, αποτελεσματική και βιώσιμη ογκολογική φροντίδα, με άμεσο θετικό αντίκτυπο για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, για να έχει επιτυχία η κάθε προσπάθεια θα πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη την οπτική και την εμπειρία των ίδιων των ασθενών που είναι και οι τελικοί χρήστες των υπηρεσιών υγείας. Αλήθεια, ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα στο σύστημα υγείας, όπως τη βιώνουν οι ογκολογικοί ασθενείς; Αυτό επιχειρούμε να αναδείξουμε με τη νέα μεγάλη πανελλαδική έρευνα που ξεκινά η ΕΛΛΟΚ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας. Για να συμμετάσχετε στην έρευνα και να να μάθετε περισσότερα, διαβάστε παρακάτω, όπου θα βρείτε το σχετικό link.

https://ellok.org/wp-admin/admin-ajax.php?action=tnp&na=v&nk=1-4224a8e74b&id=3

Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι το 2025 να φέρει υγεία, αγάπη και ελπίδα σε όλους. Η υγεία δεν είναι μόνο το πολυτιμότερο αγαθό, αλλά και ο πυρήνας κάθε αγώνα μας. Είναι αυτό που αξίζει να διεκδικούμε, να προστατεύουμε και να γιορτάζουμε καθημερινά.

Καλή χρονιά σε όλους!

Γιώργος Καπετανάκης
Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΛΟΚ

Μοιραστείτε το άρθρο:

Σχετικά άρθρα:

“Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας”

Το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για το

Περισσότερα

PET/CT ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ – Νεότερα Δεδομένα & Θεραπευτικές Εφαρμογές Ι Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της ημερίδας με τίτλο, PET/CT ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ – Νεότερα Δεδομένα & Θεραπευτικές Εφαρμογές, που διοργανώνει το τμήμα PET/CT ΥΓΕΙΑ, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.

Περισσότερα